Werkwijze

Zoals eerder aangegeven hebben wij de juiste persoon bij de juiste opdracht. Door onze bundeling van kennis en ervaring op vrijwel elke markt, kunt u daarmee ook gebruik maken van onze netwerken en contacten. Ons doel zal immers altijd blijven om uw product aan de man te brengen.

Zoeken van een opvolger

In onze beleving is personeel het belangrijkste in uw organisatie, zeker goed Sales personeel. Een verkoper heeft een gemiddelde doorlooptijd van 2 jaar, waarna het tijd is om (vrijwillig of niet) te vertrekken. Met het vertrek neemt deze persoon alle kennis en ervaring mee. Tegenwoordig is een Salemanager namelijk veel meer dan een alleen een verkoper. Hij/zij onderhoudt goede contacten met uw klanten, checkt regelmatig of alles naar wens gaat en meer.

Het is dan ook lastig een goede opvolger te selecteren, want zoals eerder aangegeven, een goede verkoper verkoopt zich goed in een sollicitatiegesprek, maar dit wil niet zeggen dat dit de juiste persoon is. Vaak mist een verkoper toch bepaalde eigenschappen om een complete Salesmanager te zijn. Bij FlexSales kunt u ervan op aan, dat ons netwerk alleen bestaat uit vakmensen, die aan een aantal eisen moeten voldoen.

Hoe kunnen wij u helpen?

Na een vrijblijvend intakegesprek en het in kaart brengen van uw wensen en eisen, volgt een korte, maar planmatige inwerkperiode. Des te meer wij namelijk weten over uw organisatie, kernactiviteiten en klanten, des te meer kunnen wij voor u betekenen. Wij gaan dan op zoek in ons netwerk, naar de juiste Salesmanager, voor uw product of dienst.

Zodra wij zien wat er daadwerkelijk met uw vraagstuk wordt bedoeld (de praktijk) en wij na een paar weken zien dat wij de opdracht, (om wat voor reden dan ook) niet kunnen uitvoeren, zien wij ons helaas genoodzaakt om de opdracht alsnog af te wijzen. We doen iets liever niet, dan dat we het doen, terwijl we de opdracht niet naar wens kunnen doen. Het gaat bij ons om kwaliteit en om het behoud van een goede relatie met de opdrachtgevers. FlexSales doet meer dan alleen het vinden van een juiste persoon, zoals hierboven omschreven. U kunt bijvoorbeeld denken aan tijdelijke vervanging, bij afwezigheid door langdurige ziekte of verlof. Ook valt te denken aan behoefte aan tijdelijke Sales ondersteuning en Salespersoneel. Dit was één van ons meest recente opdrachten, waar men behoefte had aan een marketing/reclame campagne.