Referenties


Dell

Dell hanteert een buddy-structuur bij afwezigheid van collega’s, wat erop neer komt dat een collega bij afwezigheid behalve zijn eigen klantenbase die van zijn buddy erbij moet doen. In eerste instantie hebben we een Interim Commercial Advisor van FlexSales verzocht onze afdeling drie maanden te versterken. Ziekte, vakanties en verloop hebben ertoe geleid dat deze termijn is verdubbeld naar zes maanden. Het enthousiasme en de werkmentaliteit van deze advisor hebben mede geleid tot record performance van de afdeling. De positieve bijdrage van FlexSales bij het overnemen van afwezige collega’s gaf een extra stimulans aan anderen om zich 100% te focussen op hun eigen klantenbestand. Alles heeft erin geresulteerd dat we FlexSales hebben verzocht onze afdeling in de zomer van 2007 nogmaals drie maanden te komen versterken. Nu we dit op voorhand al weten, kunnen we onze eventuele acties daarop voorbereiden.

Mark van der Linden,
Sales Director PAD,

Dell B.V.


Gereedschapbeheer.nl

Als eigenaar van een technische applicatie wist ik snel dat ik die niet alleen kon vermarkten. FlexSales biedt precies hetgeen waar ik naar op zoek was. Als eerste een goede prijs kwaliteit verhouding doordat de kosten van een Sales Advisor laag zijn gehouden. Als tweede een goede modus tussen een freelance verkoper en een loondienst verkoper.

Jim heeft laten zien dat zijn 23 jaar Sales ervaring en het zelfstandige ondernemerschap een goede combinatie zijn want hij kan zich daardoor verplaatsen in mijn rol en behoefte. Het samen opstellen van een Sales plan was hier een mooi voorbeeld van.

In eerste instantie konden we Jim niet meer dan 8 uur per week inhuren. Maar Jim deelt zijn tijd flexibel in en is daardoor altijd bereikbaar. Iedere maand stuurt Jim een keurig overzicht van zijn gemaakte uren en waaraan hij zijn tijd heeft besteed. Het duurde ook niet lang of de eerste klant was binnen en ik ben er van overtuigd dat er nog velen zullen volgen.

Ook bij bestaande relaties en grote bedrijven zoals Cofely, Shell en Corus heeft Jim zich als een echte ambassadeur van ons bedrijf opgesteld.

Wat mij betreft is de basis voor een goede toekomstige samenwerking gelegd.

Edwin Meijer,
Eigenaar/Directeur,

GereedschapBeheer.nl


RE/MAX Nederland

Ik heb Jim jaren geleden leren kennen via onze Franchise organisatie toen Jim zelf op zoek was naar Franchisenemers voor zijn eigen Franchiseconcept en formule Amberrosia.

In het gesprek viel het me op dat Jim een bepaalde enthousiasme en drive heeft die ik bij mezelf herken.Lekker direct, open en eerlijk zijn aspecten die me aanspreken

Toen Amberrosia op de rit is gezet was het voor Jim tijd om te doen waar hij goed in is en wat hij ook leuk vind. VERKOPEN!! Natuurlijk begon Jim zijn eigen salesorganisatie FlexSales. Via FlexSales kwamen we elkaar weer tegen en ons gesprek was als vanouds bekend en vertrouwd.

Niet lang daarna heb ik Jim verzocht of hij voor mijn organisatie een stuk W&S wilde gaan uitvoeren. Zo kon ik mezelf richten op de organisatie en Jim op het koren van het kaf te scheiden.

Elke kandidaat die Jim bij mij aan tafel liet plaats nemen waren stuk voor stuk goede kandidaten en het duurde ook niet lang of de 1e kandidaat sloot zich aan als kantooreigenaar.

In een half jaar tijd heeft Jim het voor elkaar gekregen om in deze zeer moeilijke markt toch ook nog 2 makelaars te vinden en ik ben tevreden met 3 nieuwe medewerkers terwijl Jim verre van tevreden is.

Het is deze mentaliteit die Jim typeert. Bij het verlengen van onze overeenkomst wilde Jim in 1e instantie niet doorgaan vanwege de teleurstellende resultaten.

Ik ben blij dat we toch voor het aflopen van onze overeenkomst 2 makelaars hebben weten aan te sluiten en ik zie met belangstelling het komend half jaar tegemoet. Omdat ik weet dat Jim nog succesvoller zal gaan zijn.

Onze kantoren zien nu ook in wat een meerwaarde Jim kan zijn voor de organisatie en zijn nu aan het overwegen Jim te verzoek ook voor hen aan de slag te gaan.

Gerard van den Heuvel,
Eigenaar/Directeur,

RE/MAX


ApplicationNet

ApplicationNet heeft een jaar gebruik gemaakt van Jim Rustveld als full time verkoper. Jim heeft vanaf het begin aangegeven dat hij na zijn Dell-periode voor zichzelf wil beginnen, dus hebben we niet langer dan een jaar van Jim zijn diensten gebruik gemaakt.

Na dit jaar hebben we Jim nog een kwartaal via zijn eigen bedrijf FlexSales ingehuurd maar daarna ging Jim zijn eigen weg.

Jim is een verkoper die makkelijk de telefoon pakt en een afspraak maakt. Zo heeft hij de klant Werkpad voor ons weten binnen te halen en bij navraag bij de directeur waarom ze voor ApplicationNet heeft gekozen, was het antwoord “omdat er in het 1e telefoongesprek met Jim al een fijne klik aanwezig was.”

Het feit dat Jim zelfs nu nog contact heeft met de directeur van Werkpad geeft aan hoe Jim zijn verkoopproces beleeft, namelijk op lange termijn en niet voor de quick win.

Jim moest als Amsterdammer en westerling wel enorm wennen aan de Groningse cultuur maar heeft het niet slecht gedaan en zich staande weten te houden. Zijn openheid en “gewoon zichzelf zijn” en het feit dat hij doet wat hij zegt, maken hem tot een betrouwbare gesprekspartner.

Ik wens Jim dan ook veel succes toe met alles waar hij mee bezig is.

Sander Kamstra,
Eigenaar/Directeur,

ApplicationNet


Decos Software Enginering

Bij ons bedrijf hebben we vaak te maken met de bekende pieken en dalen, vnl. na een marketingactie. Het is algemeen bekend dat een opvolging daarvan van cruciaal belang is voor het welslagen van de reclame uiting.

Nadat we met Jim zijn werkzaamheden voor ons hebben vastgesteld bleek waar de term FlexSales voor staat. We moesten snel schakelen om onze salesforce anders te gebruiken dus Jim moest zijn werkzaamheden aan passen. Dit was geen enkel probleem en dus met recht flexibel.

Van A tot Z kan men FlexSales inzetten en dat is wel de kracht, en helemaal omdat Jim gewoonweg nee zegt als hij een opdracht niet goed kan uitvoeren. Alles of niets en als hij het doet is het voor de volle 100%. Dit komt door de constructie die Jim heeft bedacht waarbij eigenlijk de vaste kosten worden gedeeld door alle klanten en deze kosten dus relatief erg laag zijn.

FlexSales is in mijn ogen een goed doordacht concept en de tijd die Jim neemt om dit idee weloverwogen in de markt te plaatsen typeert Jim: Je kan maar 1 x een goede 1e indruk maken.

Bas van der Putten,
Sales Manager,

Decos Software Enginering


SaaSNed

Ik ken Jim al heel erg lang en ik weet dat als Jim bij je aan de slag gaat, hij werkt alsof hij voor zijn eigen zaak werkt. Het verbaast me ook niet dat Jim succesvol is in het opzetten van eigen zaken, waar ter wereld of wat voor branche, of het nu op Isla de Margarita is, of een Kinder Activiteiten Centrum, Jim heeft een goede ouderwetse (zaken) mentaliteit. Deze mentaliteit maakt hem minder geliefd bij zijn collega´s in loondienst omdat hij duidelijk laat merken dat hij het oneens is met hun manier van werken.

Ik herken dat ook in mezelf en daarom werken Jim en ik zo perfect samen. Los van het feit dat Jim een complete succesvolle verkoper is, heeft Jim het hart op de goede plaats. Zijn openheid, directheid en eerlijkheid maken hem tot een geliefd mens om mee samen te werken.

Voor SaasNed waren wij als klein startend bedrijf niet kapitaalkrachtig genoeg om een full time verkoper in dienst te nemen. Je kan Jim flexibel inschakelen op de wijze zoals het je op dat moment het beste uitkomt. Daar zit de kracht van FlexSales, het is echt een flexibele sales force en door de bedachte modus heb je the best of both worlds.

Shui-wha Fu,
Sales Director,

SaaSNed